ENGIE is voortdurend op zoek naar nieuwe duurzame oplossingen en nieuwe vormen van samenwerking, dit is belangrijk voor de energietransitie. Voor ENGIE is het belangrijk om studenten, starters en young professionals uit te dagen om zowel praktijkervaring op te doen en zich persoonlijk te ontwikkelen op gebied van duurzaamheid en business. Daarom is ze de samenwerking aangegaan met de Sustainable Business Challenge. ENGIE biedt dit jaar samen met de gemeente Leiden een uitdagende case: hoe maken we van het Leidse stationsgebied ‘de duurzaamste entree van Nederland’?

Opening euronext sustainable challengeDe Sustainable Business Challenge wordt al voor de 5e keer achter elkaar georganiseerd door SustainableMotion, een projectbureau dat gelooft in de veranderkracht van jong talent. Elk jaar werken 100 jonge talenten, met een realistische kijk op duurzaamheid, aan vraagstukken van bedrijven die duurzaamheid met hun business willen verbinden. Het programma ondersteunt de talenten bij het out-of-the-box denken en het concretiseren van hun innovatieve ideeën. ENGIE doet daarom dit jaar al voor de 4e keer mee.

ENGIE onderscheidt zich voor wat betreft de Energietransitie van vrijwel al haar concurrenten. Omdat wij zowel een technisch dienstverlener zijn als een energieleverancier kunnen wij voor onze klanten net iets meer betekenen. In tegenstelling tot die concurrenten kijken we namelijk eerst of we de energiebehoefte van onze klanten kunnen reduceren door middel van slimme technische oplossingen. Vaak lukt het ons om op die manier de energievraag al met 10-20% te reduceren. Daarna vullen we de resterend energiebehoefte in met duurzame energie. Door dit tweestappenmodel toe te passen versnelt ENGIE de transitie.

Beelden live opening