​Met BIM is ENGIE het tijdperk van digitale samenwerking ingestapt.

BIM staat voor Building Information Model (of Building Information Management) en maakt het mogelijk dat we eerst digitaal bouwen aan een virtuele kopie van een bouwwerk. Vervolgens bouwen we en onderhouden we dat bouwwerk helemaal volgens plan en afspraak.

ENGIE vindt het belangrijk om te investeren in toekomstige BIM-generaties. Daarom draagt zij bij aan de jaarlijkse BIM Onderwijsdag op 3 oktober in de Jaarbeurs Utrecht. Tijdens deze dag worden studenten, docenten en bedrijven bijgepraat over actuele vraagstukken en actuele ontwikkelingen.

Naast diverse sprekers, kun je tijdens parallelsessies en keynotes nog meer inhoudelijke kennis opdoen. Zo neemt ENGIE de sessie 'BIM binnen het installatie onderwijs' op zich. Een mooie manier om meer aandacht te vestigen op de mogelijkheden van BIM binnen de installatietechniek en het onderwijs.

Het is heel mooi om met studenten, de toekomst van de branche, te werken aan de toekomst voor ons bedrijf’, aldus Melle Schoordijk, BIM Consultant bij ENGIE Services.

Uitslag BIM Studentenbattle
Tijdens de BIM Onderwijsdag worden bovendien de winnaars van de BIM Studenten Battle 2018 verkozen. De Battle van 2018 had als thema: Van gebouw naar gebied met BIM. ENGIE heeft tijdens de uitwerking van deze case de studenten bijgestaan met haar expertise op het gebied van BIM in de energietransitie.

Meer info
Voor het hele programma en aanmelding (studenten, onderwijsmedewerkers, bedrijven) kun je terecht op de site: bimonderwijsdag.nl