ENGIE gaat in samenwerking met bouwbedrijf Jan Snel 3 extra OK’s bouwen voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Dankzij inzet van ‘concurrent engineering’ en BIM virtual reality wordt een enorme versnelling in het bouwproces bereikt. De OK’s gaan vanaf eind mei 2018 in bedrijf.


nieuwe ok's wkz 026 (Medium)Afgelopen week opende Mirjam van Velthuizen, bestuurslid van het UMC Utrecht (waar het Wilhelmina Kinderziekenhuis onderdeel van uitmaakt) de bouwplaats door, heel toepasselijk, met een scalpel het bouwlint door te snijden. “Samen met de brugverbinding met het Prinses Maxima Centrum is dit één van de eerste zichtbare dingen van de verbouwing,” lichtte Van Velthuizen toe. “Als het Prinses Máxima Centrum open gaat, zal onze zorgvraag voor OK en IC toenemen omdat het WKZ deze zorg voor het PMC faciliteert. Daarom gaan we het OK-complex in het WKZ uitbreiden en vernieuwen. Eerste stap daarin zijn deze drie extra OK’s.” Een groot team is al maanden lang hard aan het werk om deze bouw voor te bereiden. Mirjam bedankte hen voor hun inzet en de vlotte samenwerking met de bedrijven Jan Snel en ENGIE.”

Recordtijd

De uitbreiding op ruim 6 meter hoogte moet in recordtijd gerealiseerd worden in verband met de aanstaande opening van het Prinses Máxima Centrum. Daarom wordt gebruikgemaakt van ‘concurrent engineering’ en BIM virtual reality. Het gaat hierbij om het efficiënt coördineren van de communicatie van alle teamleden, waardoor alle kennis en kunde gelijktijdig wordt gemobiliseerd. Eén grote ruimte is hiervoor ingericht waar ENGIE, Jan Snel, alle toeleveranciers en onderaannemers samen werken aan de uitvoering. Hierdoor wordt een enorme versnelling in het bouwproces bereikt.