De Energy Challenges zijn begonnen in de omgeving van Alkmaar.

Tijdens de Energy Challenges worden ruim 400 jongeren van 9 tot 16 jaar op het basis- en voortgezet onderwijs uitgedaagd om campagne te voeren voor energiebesparing en duurzaamheid op hun school en in hun omgeving. Jongeren maken zo spelenderwijs kennis met duurzaamheid, energie en techniek.

Tijdens de kick-off in HAL 25 in Alkmaar op 16 januari 2018 kwamen alle deelnemende teams bij elkaar. Betrokken bedrijven uit de regio verzorgden hier verschillende workshops op het gebied van techniek en duurzaamheid. Zo legden een aantal experts van ENGIE aan de leerlingen uit hoe je energie kan besparen bij verlichting. De finale van de Energy Challenges is in juni 2018.

Toekomststoel

Tijdens de kick-off hebben verschillende teams van de Energy Challenges ook ‘Toekomststoelen’ gemaakt. ENGIE heeft de eerste 2 stoelen overgenomen. De Toekomststoel is een initiatief van onder andere schrijver Jan Terlouw. Samen met een aantal anderen strijdt hij voor een leefbare aarde voor de jeugd. Om andere keuzes te maken voor een duurzame wereld van morgen is het belangrijk om de toekomst mee te wegen in de beslissingen van vandaag. Door een ‘Toekomststoel’ aan te schuiven krijgt de toekomst letterlijk een plek en wordt de stem van de generaties die er nog niet zijn gewaarborgd.

Lees hier meer over de Energy Challenges
Lees hier meer over de Toekomststoel