Maandag 10 februari is het ‘Zonnebos’, de nieuwe duurzame carport-installatie op de Achmea Campus Apeldoorn, geopend. ENGIE is trotse ontwikkelaar en hoofdaannemer. Met dit parkeerpark voorziet de kantoorlocatie - samen met de eerder geplaatste 600 panelen - zelfstandig in 15% van de elektriciteitsvoorziening.

Duurzame carport
De bouw van deze carport-installatie sluit mooi aan bij de ambities van Achmea: volledig klimaatneutraal in 2030. 3200 zonnepanelen en 30 extra laadpunten voor elektrisch rijden zijn gerealiseerd. De zonnepanelen hebben een vermogen van bijna 1 MWp. Dat is te vergelijken met het jaarlijkse energieverbruik van 250 huishoudens en goed voor 12-14% van het jaarlijks verbruik van het kantoorpand van Achmea.

In co-creatie werken aan een duurzame toekomst
ENGIE was trotste hoofdaannemer van deze duurzame architectonische carport-installatie. De ontwikkeling en realisatie van dit duurzame traject is tot stand gekomen door de samenwerking met NBArchitecten, staalbouwer Moeskops en Van Boekel Infra. Een echte co-creatie waarmee we een gedeelte van de duurzaamheidsdoelstelling van Achmea waarmaken.

Meer informatie
Wil je meer informatie over dit project? Neem dan contact op met ENGIE en lees meer over Zonnebos op deze pagina.

De juiste energiemix
ENGIE wekt in Nederland met drie bronnen elektriciteit op: zon, wind en gas. Deze drie bronnen combineren we slim. Zo zorgen we ervoor dat onze klanten ook elektriciteit hebben, als het niet waait en dat energie beschikbaar, betaalbaar en duurzaam is. Lees meer op de MVO-pagina van ENGIE