Digitalisering zorgt voor drastische veranderingen in het bedrijfsleven.

 Een noodzakelijke ontwikkeling voor bedrijven die koploper in de energietransitie willen worden of blijven, stelt Hans van Happen, COO bij ENGIE Services. “De impact van digitalisering op de energietransitie is momenteel nog klein. Die gaat veel en veel groter worden. We staan aan de vooravond van echte doorbraken. We zijn ons aan het klaarstomen op wat er komen gaat, om de impact van digitalisering op duurzaamheid echt bloot te kunnen leggen.”

Van Happen vervolgt: “We zijn bijvoorbeeld bezig met het ontwikkelen van een platform waarop de binnenkomende data van alle installaties die we hebben, samenkomen in één database. Daarmee kunnen we ons bedrijf veel efficiënter inrichten en, belangrijker nog, onze klanten aanbiedingen doen die ze voorheen niet eens kenden.”

“De energie-efficiëntie kan nog zoveel beter. De CO2-uitstoot kan nog zoveel lager. Klanten gaan totaal verrast worden”, besluit Van Happen. “We kunnen in de toekomst totaaloplossingen bieden die volledig over de eigen fantasie van klanten heengaan. Maar dat kan alleen als verschillende kolommen samenkomen, in één totaaloplossing.”

Lees het volledige interview op duurzaambedrijfsleven.