ENGIE gaat voor de nieuwbouwlocatie van Hulshoff in Amsterdam een circulair energiesysteem engineeren, ontwikkelen en bouwen. ENGIE plaatst 3.100 zonnepanelen op het dak, 7 laadpalen voor elektrische vrachtauto’s en 600 kWh opslag door middel van second life batterijen.

Hiermee kunnen de elektrische vrachtwagens ’s avonds laden dankzij de door zon geproduceerde kWh’s, die opgeslagen worden in circulaire batterijen. KWh’s die niet door de vrachtwagens of op locatie worden gebruikt, zullen onder andere beschikbaar gemaakt worden voor personeel van Hulshoff.

Slim energiemanagementsysteem

De zonnepanelen, laadpalen en opslag worden door een slim energiemanagementsysteem continu aangestuurd om interactie met het elektriciteitsnet te minimaliseren en productie van de zonnepanelen te optimaliseren. De toegepaste batterijen zijn afkomstig van partner SUEZ en zouden normaliter vernietigd worden. Binnen deze toepassing en onder aansturing van het energiemanagementsysteem doen deze batterijen nog uitstekend dienst.

Duurzaamheid en circulariteit

Duurzaamheid, circulariteit en innovatie maken integraal onderdeel uit van de bedrijfsvoering van Hulshoff. Het familiebedrijf is in 1935 opgericht en biedt (elektrische) projectverhuizingen, duurzame stadsdistributie en opslag en levert circulair kantoormeubilair. Het nieuwbouwpand zal de perfecte basis vormen voor de toekomst. Gerry Hulshoff, directeur/eigenaar van de Hulshoff Bedrijvengroep: “We hebben voor ENGIE gekozen omdat zij ons het gehele project integraal konden leveren. De wijze waarop het project, afgestemd op onze specifieke situatie en wensen, werd aangeboden, gaf ons veel vertrouwen.”

Integrale opdracht

Voor deze opdracht werken verschillende bedrijfsonderdelen van ENGIE samen. Pieter Blok, Manager Duurzaamheid bij ENGIE: “Met dit project combineren we verschillende duurzame en innovatieve oplossingen en laten we zien dat ENGIE als integrator van technologie en energie bijdraagt aan een duurzame wereld en het verschil kan maken samen met haar klant.” ENGIE werkt al langere tijd voor Hulshoff. Momenteel zijn we ook een van de eerste deelnemers van een pilot voor duurzame stadsdistributie met een Facilitaire Hub voor de Amsterdamse Zuid-as in opdracht van onder andere Hulshoff.

Meer informatie? 

Wilt u meer informatie over dit project of vrijblijvend advies? Neem dan contact op met Pieter Blok.