Bredenoord lanceerde op het terrein van DNV GL de Big Battery Box: de eerste mobiele energieopslag voor grote vermogens.

Big-Battery-Box-card

De installatie is in te zetten voor bouwplaatsen, snellaadstations, evenementen en netovernames en betekent een flinke stap richting 100% duurzame mobiele stroom.

De eerste Big Battery Box kwam op 15 juni in actie tijdens een veldtest van DNV GL voor ENGIE en Bredenoord. De Big Battery Box werd gekoppeld aan het Flex Power Grid Lab van DNV GL. Dit lab bootst de situatie in een smart grid na en kan zo de performance en betrouwbaarheid van de Big Battery Box in de praktijk vaststellen. ENGIE zet hierbij het platform FLINT in, waar onder andere batterijeigenaren hun capaciteit ter beschikking kunnen stellen.

Guido Frenken, Managing Director ENGIE Ventures & Integrated Solutions: “Voor een stabiele stroomvoorziening in Nederland is balanshandhaving essentieel. Die rol wordt nu nog vaak ingevuld door grote centrales. Om de vele verschillende en vaak kleine decentrale duurzame middelen deze rol te laten overnemen is een nieuwe vorm van samenwerking noodzakelijk. Met de ENGIE FLINT module maken we het mogelijk om door het hele land verspreide lokale middelen te laten samenwerken en te koppelen tot één virtuele stroomvoorziening die pieken en dalen in vraag en aanbod kan opvangen.”

Lees meer op: https://www.bredenoord.com/nl/nieuws/met-de-big-battery-box-is-grootschalige-energieopslag-nu-ook-mobiel-beschikbaar