Bunnik, 5 november 2018 – 110 van de 250 nieuwe elektrische auto’s zijn op 3 november officieel overgedragen aan ENGIE-berijders. Met de aanschaf van 250 elektrische auto’s heeft ENGIE sinds 2017 een stap in de goede richting gezet om de ambitie voor een groenere mobiliteit te realiseren: in 2021 is 40% van het wagenpark vol-elektrisch.

CO₂-neutraal in 2030

ENGIE streeft ernaar om haar eigen CO₂-footprint volledig te elimineren en CO₂-neutraal te opereren in 2030. Om deze ambitie te bereiken is een CO₂-reductieplan opgesteld. Naast het verminderen van de eigen uitstoot is het versneld invoeren van een emissievrij wagenpark van toepassing. Hierin wordt zowel gericht op groenere als geoptimaliseerde mobiliteit. Ronald de Hoog, fleet manager ENGIE legt uit: ‘Daarbij kijken we verder dan alleen ons wagenpark: we zoeken ook naar stimuli om medewerkers die met eigen vervoer naar en voor hun werk reizen te motiveren dit duurzamer aan te pakken. We voorzien echter wel nog enkele uitdagingen om ons doel te behalen want de beschikbaarheid van de elektrische voertuigen op de huidige markt is nog mager. We doen daarom een beroep op de automobielmarkt om voorrang te geven aan het ontwerpen van aantrekkelijke elektrische auto’s’.

ENGIE kiest voor de Hyundai KONA Electric en de NISSAN LEAF

De Hyundai KONA’s zijn geleverd door Hyundai Wittenberg. Robert van Barneveld, directeur Hyundai Wittenberg: ‘Heel leuk om zoveel elektrische auto’s in één keer te mogen leveren aan ENGIE, een bedrijf met een enorme duurzame drive in Nederland. Hyundai Motor Nederland is blij dat ENGIE zestig elektrische KONA’s in gebruik heeft genomen. Ronald Dubbelman, Directeur Hyundai Nederland: ‘De KONA heeft een bereik tot 482 kilometer en de mogelijkheid om snel te laden. We zijn er trots op dat een bedrijf met zo’n mooie duurzame mobiliteitsambitie als ENGIE de KONA Electric toevoegt aan haar elektrische wagenpark’.

De Nissan LEAF 40 kWh is inmiddels een succesvolle elektrische middenklasser in Nederland. De combinatie van ruimte, rijcomfort en prestaties gaven de doorslag. Robbert Monteban, EV Director bij Nissan Benelux: ‘Doordat we de auto’s direct uit de Britse fabriek krijgen, kunnen we snel aan de grote vraag voldoen. We zijn vereerd dat ENGIE met ons samenwerkt aan het duurzame maken van mobiliteit’. Het trotse gevoel geldt ook zeker voor Micha Roco, commercieel directeur van Indumij, de automotive holding waartoe ook Nissan dealer Auto Indussan toe behoort. ‘Onze relatie met ENGIE bestaat al vele jaren en wij zijn dan ook erg blij dat we met de levering van in totaal ca. 70 nieuwe Nissan LEAF’s een bijdrage hebben mogen leveren aan de verduurzaming van hun wagenpark’.