Door de toenemende digitale en technische ontwikkelingen en mogelijkheden bewegen we steeds minder en korter.

Bewegen is gezond, voorkomt klachten en versterkt je weerstand, dat weet iedereen. ENGIE ziet bewegen en sport als een belangrijk middel om de gezondheid van haar medewerkers te versterken.

Binnen ENGIE zijn er veel initiatieven op het gebied van sport. Voor een groot deel georganiseerd door medewerkers zelf. Daarnaast stimuleert ENGIE haar medewerkers het initiatief te nemen om verschillende sport en beweegactiviteiten binnen het bedrijf te organiseren. Samen sporten versterkt de sociale cohesie. 

De Sport en Gezondheidsprogramma’s binnen ENGIE richten zich op het versterken van de mens, waarbij we drie belangrijke uitgangspunten hebben: toegankelijk maar ook uitdagend, vrijwillig maar niet vrijblijvend, niet belerend maar vooral fun.

In 2018 namen medewerkers van ENGIE deel aan Limburgs Mooiste, een toertocht voor de racefiets of mountainbike door het prachtige zuiden van Nederland. Iedere deelnemer kon kiezen uit verschillende afstanden en moeilijkheidsgraad zodat men kon instappen op zijn of haar niveau.

Voor veel medewerkers was deze toertocht een doel op zich en een uitdaging om te rijden. Collega’s uit het hele land leerden elkaar op een andere manier kennen. Er zijn blijvend connecties gelegd via bijvoorbeeld de wielrenapp Strava. Binnen deze app is een ENGIE fiets community ontstaan waar regelmatig tochten worden georganiseerd.