Wilt u altijd snel kunnen beschikken over extra opslag voor bestanden, archivering en back-up data? Of wilt u opschalen omdat uw huidige opslagcapaciteit bijna aan de limiet zit?

Met Storage as a Service (STaaS) biedt ENGIE Smart Digital Operations (SDO) u een flexibele en kostenefficiënte oplossing. Al uw data zijn veilig opgeslagen in een van onze TIER III Datacenters en altijd snel beschikbaar voor uw bedrijfsvoering. U kunt STaaS afnemen in stappen van 1TB tot een maximum van 10 TB per STaaS disk. STaaS is een aanvulling op het IaaS-platform en is naadloos te koppelen aan de virtuele servers van ENGIE en Uniserver.


Zo werkt STaaS

De schijfruimte die u afneemt als STaaS koppelen wij als een Virtual Machine Disk (VMDK) aan een virtuele server. U kunt deze STaaS-disk naar eigen inzicht inrichten binnen het OS van de virtuele server. De STaaS-disks gedragen zich als lokale disks in de VM: u moet deze dus zelf partitioneren en formateren naar een OS, zoals Windows (NTFS) of Linux (ext4/xfs). U heeft meer capaciteit nodig? Dat is eenvoudig, want u kunt meerdere STaaS-disks samenvoegen in een volumegroep. U kunt STaaS afnemen in stappen van 1TB tot een maximum van 10 TB per STaaS-disk.

Flexibel, kostenefficiënt en hoge betrouwbaarheid.

Hoge betrouwbaarheid en uitbreidbaar

In vergelijking met de reguliere storage onder het IaaS-platform heeft het STaaS-platform een lagere performance (storage latency onder de 10 milliseconden) gecombineerd met een hoge betrouwbaarheid. De STaaS-disks kennen een beschikbaarheid van 99,89%. Als u tijdens het partitioneren en formateren van de STaaS-disk rekening houdt met toekomstige uitbreiding, dan is deze capaciteitsvergroting mogelijk met behoud van de beschikbaarheid van de aanwezige data.

Vereisten STaaS

U kunt STaaS alleen koppelen aan een server die binnen de ENGIE/Uniserver IaaS-dienstverlening draait. De server wordt aan de STaaS-disk via een live migratie (vMotion) gekoppeld aan de juiste locatie in het IaaS-platform. Dit gebeurt zonder downtime.

Volledige controle met STaaS

U heeft de controle over uw eigen data. Verder richt u zelf de STaaS-disk in, inclusief partitioneren en formatteren. Ook bent u verantwoordelijk voor de integriteit van de opgeslagen data. U monitort en beheert het verbruik en de vulgraad van de disk(s) en regelt een back-up in. Uiteraard kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden voor back-ups.

Wij zijn verantwoordelijk voor alle onderliggende fysieke hardware en infrastructuur en wij hebben géén inzage in het daadwerkelijke verbruik van de harddisks in uw servers. Het periodieke onderhoud aan de infrastructuur heeft geen impact op de beschikbaarheid van uw data.


Veilige opslag in Tier III datacenters

STaaS wordt geleverd vanuit een van onze twee Tier III datacenters: het ENGIE Datacenter Maastricht-Airport en Equinix AM5 Amsterdam South East Campus. Deze datacenters zijn volledig gecertificeerd en voldoen aan strenge milieu- en veiligheidseisen. STaaS staat altijd lokaal ten opzichte van de gekoppelde VM.

Opties voor extra zekerheid 

Back-up

U kunt back-ups van de gekoppelde STaaS-disk(s) onderbrengen bij de Back-up dienst van Uniserver.

DRaaS
U kunt de STaaS-disks ook koppelen aan een virtuele uitwijkoplossingen van de Disaster Recovery as a Service (DRaaS) van Smart Digital Operations.

 

Wilt u flexibele en betrouwbare opslag via STaaS? 

Certificeringen ENGIE Datacenters:

  • PUE 1,3 (Power Usage Effectiveness);
  • 2017 EU Code of Conduct for Data Centres Awards;
  • Green Grid deelnemer;
  • Lid van Dutch Data Center Association;
  • ISO 27001 Informatiebeveiliging;
  • ISO 55001 Assetmanagement;
  • ISAE 3402 Procescontrole.
 

Een beveiligde, beschikbare en betrouwbare IT-infrastructuur? Wij helpen u graag!

Contact