Renovatie datacenter biedt kansen

IT-equipment draait bij gratie van een constante stroomtoevoer. Eén fractie van een seconde zonder en alle data is weg. Het is dan ook essentieel dat u tijdig renovatiewerkzaamheden aan uw datacenter doorvoert om de betrouwbaarheid en beschikbaarheid te kunnen blijven garanderen. Beschikbaarheid die ook tijdens de renovatie zelf gegarandeerd moet blijven. ENGIE wist al een aantal renovaties bij toonaangevende opdrachtgevers succesvol uit te voeren. Het resultaat? Een nieuw, hoogwaardig datacenter zonder onderbreking van het proces. Een datacenter dat niet alleen voldoet aan hedendaagse eisen, maar ook gereed is voor de toekomst.

Renovatie datacenter biedt kansen

De renovatie van uw datacenter biedt namelijk ook gelijk kansen. Zo brengen we de techniek naar een hoger niveau, naar de standaard van de toekomst. Bij het ontwerp van uw datacenter betrekken wij dan ook direct onze specialisten in onderhoud en beheer. Met de inbreng van hun kennis en ervaring weten we zo uw kosten voor onderhoud en beheer in de toekomst zoveel mogelijk te beperken. Daarnaast is het met de hedendaagse technieken mogelijk om uw energieverbruik significant te verlagen. Eén van onze opdrachtgevers realiseerde zelfs een energiebesparing van 60%. 

100% Continuïteit tijdens renovatie datacenter

Kwaliteit laat zich het beste bewijzen door sprekende resultaten. Zo wisten we bijvoorbeeld binnen een zeer uitdagende tijdspanne de renovatie van twee datacenters te realiseren, zonder onderbreking van het netwerk. Van het detailontwerp tot aan de realisatie en commissioning van het datacenter: het volledige traject is uitgevoerd door onze specialisten. Het voordeel van de keuze voor één leverancier voor het volledige traject is niet alleen dat alle disciplines (denk aan het elektrotechnische en bouwkundige aspect en ook hoogspanning, beveiliging, brandpreventie, klimaattechniek en vanzelfsprekend IT) gebundeld zijn, wat een sterker eindresultaat oplevert, maar ook dat er geen kans op ruis bestaat door tussentijdse overdracht aan andere partijen. Doordat we alle relevante kennis wisten te bundelen, geleerd hebben van ervaringen uit het verleden én zeer strak project- en procesmanagement toepasten, wisten we deze renovaties met succes uit te voeren. 

Referenties en resultaten renovatie datacenter

Wilt u meer weten over onze ervaringen, behaalde resultaten óf wilt u graag in de praktijk kennis maken met onze werkwijze? We nodigen u van harte uit voor een persoonlijke toelichting. Ook brengen we u graag in contact met onze opdrachtgevers voor een referentiegesprek- of bezoek. Meer over onze aanpak en dienstverlening vindt u bovendien op onze pagina Nieuwbouw datacenters.

Contact