Bouwen van een betrouwbaar datacenter

Datacenters zijn de draaiende motor van de digitale infrastructuur. Betrouwbaarheid en beschikbaarheid zijn daarom – niet verwonderlijk – de twee belangrijkste eisen die onze opdrachtgevers stellen aan hun datacenter. Voor het ontwerp en de bouw van een nieuw datacenter is het dan ook essentieel dat u een partner kiest die net zo betrouwbaar is als de gewenste prestaties van het datacenter zelf: 100%. Een partner met ruime ervaring bij toonaangevende opdrachtgevers die al vertrouwden op de expertise en kennis van vakmensen. Met zichtbare resultaten. ENGIE heeft inmiddels een ruime ervaring met het succesvol ontwerpen en bouwen van nieuwe datacenters voor uiteenlopende opdrachtgevers, waaronder IBM.

Strak projectmanagement voor snelle realisatie

De dienstverlening van ENGIE rondom het bouwen van datacenters reikt van het ontwerp en de inkoop tot realisatie en commissioning (tot en met level 5). Onze bijzondere kracht ligt in ons effectieve projectmanagement. Bij het bouwen van een nieuw datacenter komen vele disciplines kijken, die wij niet alleen allen beheersen, maar ook naadloos aan elkaar koppelen. Denk aan het elektrotechnische en bouwkundige aspect en ook hoogspanning, beveiliging, brandpreventie, klimaattechniek en vanzelfsprekend IT. Maar ook factoren vanuit uw organisatie of buitenaf kunnen van invloed zijn op het proces. Strak projectmanagement stelt ons in staat flexibel mee te bewegen met invloedrijke ontwikkelingen, zonder onnodig af te moeten wijken van de planning. Zo focussen wij ons op een stap-voor-stap-detailaanpak met continu ingebouwde verificatiemomenten, elimineren we fouten direct bij de bron en voorkomen we herstelwerkzaamheden in een later stadium. Op die manier zijn wij in staat binnen uitdagende tijdspanne de bouw van een kwalitatief en betrouwbaar datacenter te realiseren. Als wereldwijde speler heeft ENGIE alle kennis en expertise onder een dak om dit proces van strategisch denkproces tot en met de uitvoering voor u op te leveren.

Betrouwbaarheid datacenter

De betrouwbaarheid van uw datacenter wordt bepaald in het ontwerp. Het is dan ook essentieel dat we van start gaan vanuit een goed ontwerp. Door ons al in de conceptontwerpfase bij de bouw van uw datacenter te betrekken, voorkomt u – zo blijkt keer op keer uit onze ervaringen – ruis (en daarmee extra kosten) bij de overgang van de conceptontwerp- naar de detailontwerpfase, en vandaaruit naar de realisatiefase. Deze werkwijze bespaarde al meerdere opdrachtgevers honderdduizenden euro’s.

Resultaten en referenties bouwen datacenter

Dit, gecombineerd met onze ervaring met het bouwen van het hoogste level datacenters, de kennis van onze specialisten én ons strakke projectmanagement, leveren u een high-level datacenter zonder restpunten, dat voldoet aan alle eisen én verwachtingen. Maar in plaats u ‘op papier’ van onze kwaliteit te overtuigen, laten we de resultaten én onze opdrachtgevers liever voor zich spreken. We vertellen u graag meer over onze laatste projecten en brengen u desgewenst in contact met opdrachtgevers voor wie wij succesvol een nieuw datacenter bouwden. Ook bent u van harte welkom in ons eigen datacenter voor een blik op onze aanpak en innovatiecentrum.

Contact