Naast het ontwerpen, bouwen en renoveren van datacenters beschikt ENGIE ook over eigen datacenters.

Als co-locating- en infrastructuurprovider bieden wij onder meer housingfaciliteiten voor ICT. U kunt hier zowel suites als CPU, memory en storage huren. Onze datacenters beschikken over een TIER III-classificatie, zodat we u de nieuwste en meest energie-efficiënte technologie kunnen leveren. Deze TIER III-classificatie betekent bovendien dat we een zeer hoge beschikbaarheid bieden van 99,982%. De state-of-art koel- en energie-installaties binnen onze datacenters resulteren in maximale energie-efficiëntie en een ideale omgeving voor uw bedrijfskritische apparatuur. 

Diensten

In ons datacenter bieden wij housingfaciliteiten aan, waarbij u zeggenschap houdt over uw ICT-diensten en hardware. De housingfaciliteiten bestaan uit het aanbieden van gemeenschappelijke of private dataruimtes (suites). ENGIE voorziet in de energie- en koelvoorziening, beveiliging en brandpreventie. U kiest zelf een provider voor de verbinding van de door u gewenste locatie naar ons datacenter. Tevens kunt o.a. ‘hands-on’-diensten afnemen, waarmee we voor u een ‘virtueel’ datacenter kunnen realiseren. Hierdoor is het voor u niet langer noodzakelijk het datacenter fysiek te bezoeken.

Onze datacenters zijn uiteraard uitgerust met een uitgebreide 24x7-bewaking en ingedeeld in zogenaamde schillen (beveiligingszones). Elke schil is uitgerust met adequate fysieke beveiligingsmaatregelen om hiermee, indien noodzakelijk, een optimale reactietijd te garanderen. Daarnaast zijn onze datacenters carrierneutraal. Dit betekent dat alle providers zich binnen de datacenters kunnen connecteren. De fiberverbindingen verlaten fysiek gescheiden het datacenter.

Naast housing biedt ENGIE ook o.a. de volgende diensten:

Mocht u gebruik willen maken van onze dienstverlening of meer willen weten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contact 
SDO