Onderhoudsmonteurs die zich verplaatsen zonder CO2-uitstoot? Vanaf januari 2020 zet ENGIE Services in Limburg op twee locaties elektrische transportfietsen met service-aanhangers in.

De fietscombinatie bestaat uit een elektrische transportfiets en een unieke service-aanhanger. De service-aanhanger Curban is ontwikkeld door Busybike en Gesign samen met ENGIE Services. Bij het ontwerp van de Curban is rekening gehouden met allerlei praktische zaken: zo past de aanhanger door elke deur en indien nodig in een lift.


ENGIE in de kopgroep

De inzet van deze fietscombinatie draagt bij aan onze langetermijndoelstelling om een leidende rol te nemen in de duurzame verandering. We spelen hiermee in op de wensen van onze opdrachtgevers op het gebied van duurzaamheid, efficiency en milieu.

CO2-reductie
Door de inzet van de elektrische fietscombinatie reduceren we de CO2-uitstoot in de directe omgeving van onze opdrachtgever.

Elektrisch vervoer
Met de elektrische fiets stijgt de procentuele gereden afstand door onze monteurs met elektrisch vervoer. De monteurs in kwestie krijgen tevens meer lichaamsbeweging: een win-win situatie! Duurzame inzetbaarheid van de medewerkers is één van de speerpunten van het HR-beleid van ENGIE Services.

Verbeteren efficiency
Tijdsbesparing? Jazeker! Een onderhoudsmonteur verplaatst zicht gedurende dag regelmatig van de ene naar de volgende werklocatie. In een campusachtige of binnenstedelijke werkomgeving gaat er veel tijd verloren in het vinden van parkeerplekken en lopen. Met die inzet van de fietscombinatie, kan er dicht bij de werklocatie geparkeerd worden en kan het benodigde gereedschap en materiaal eenvoudiger meegenomen worden tot op de werkplek.

Wil je meer weten hoe ENGIE duurzaamheid voor de organisatie laat werken? Kijk dan hier.