The Green Quest presenteert adviesrapport over verduurzaming van de Hanzehogeschool Groningen

Na een zoektocht naar duurzame oplossingen voor de Hanzehogeschool Groningen, presenteerde The Green Quest op 16 mei jl. het adviesrapport aan het College van Bestuur. Het adviesrapport van The Green Quest bij De Hanzehogeschool kunt u onderaan deze pagina downloaden.

Belangrijkste conclusies uit het rapport:
• De Hanzehogeschool Groningen kan in 2025 stoppen met het verbruik van aardgas mits de onderwijsinstelling de adviezen opvolgt van The Green Quest.
• Ook kan de onderwijsinstelling met de adviezen het restafval in 2025 met 92 procent reduceren en biedt het perspectief om van elke student een duurzame ambassadeur te maken en van iedere docent een duurzaam rolmodel.
• Met de 24 concrete adviezen kan de Hanzehogeschool Groningen bovendien jaarlijks €133.000 besparen op de energie- en afvalrekeningen.

Adviezen bieden perspectief voor gehele onderwijssector

Omdat wij ons kunnen voorstellen dat een duurzame bedrijfsvoering ook voor andere onderwijsinstellingen cruciaal is, delen wij het adviesrapport graag op deze pagina. U kunt het adviesrapport hier downloaden.

De adviezen van het rapport variëren van het gebruik van aardwarmte tot de installatie van zonnepanelen. Van een Green Ambassador-programma tot een Green Campus. Van bronscheiding tot bouwkundig isoleren. Paul van der Wijk, Lid van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen is enthousiast over de uitkomsten van het rapport: ‘Wij gaan deze adviezen opvolgen. Wat mij betreft zijn we in 2025 van het aardgas af.’

Het adviesrapport is het resultaat van de negende missie van The Green Quest, een zoektocht naar oplossingen om groener en duurzamer te ondernemen terwijl het ook besparingen op de bedrijfsvoering moet opleveren. Het rapport is tot stand gekomen door een samenwerking van het Green Team - een team van zes bekende duurzaamheidsexperts - , een team van technische experts van ENGIE Nederland en SUEZ Recycling en vele lectoren, studenten, leveranciers en (facilitair) medewerkers van de Hanzehogeschool Groningen. Eerder leverde The Green Quest al besparingen op bij onder andere ABN AMRO, FrieslandCampina en Center Parcs.

Download hieronder het adviesrapport van The Green Quest bij De Hanzehogeschool in Groningen.

The Green Quest-rapport Hanzehogeschool
The Green Quest-rapport Hanzehogeschool
U dient akkoord te gaan met de algemene voorwaarden
Dank u wel
De link naar het document is zojuist naar u verzonden