Meer profijt uit duurzaamheid

The Green Quest is een zoektocht naar oplossingen om groener en duurzamer te ondernemen. Maar duurzaam ondernemen is niet alleen goed voor het reduceren van de ‘footprint’ en een goede nachtrust. The Green Quest wil ondernemend Nederland laten zien dat, mits het goed gebeurt, duurzaam ondernemen ook een substantiële besparing oplevert.

The Green Quest is een bijzondere samenwerking tussen ENGIE Nederland en SUEZ Recycling & Recovery Netherlands, het Financieel Dagblad en BNR Nieuwsradio. Met alle kennis die we in huis hebben over duurzaamheid, willen we onze maatschappelijke rol invulling geven door Nederlandse organisaties te helpen in hun zoektocht om duurzamer te gaan ondernemen.

Hoe werkt The Green Quest

Op basis van duurzaamheidsambities die gezamenlijk met de directie van de missiekandidaat worden geformuleerd, wordt door het Technisch Team van ENGIE en SUEZ een duurzaamheidsscan van het betreffende bedrijf gedaan met een gedegen analyse van hoe het bedrijf er op duurzaamheidsgebied voor staat. Ook worden er berekeningen – technisch en financieel – gemaakt om tot de realisatie van de doelstellingen te komen. Een ‘Green Team’ van Nederlandse duurzaamheidsambassadeurs bestudeert de resultaten uit de scan en draagt – vanuit de eigen expertises van de leden – concrete mogelijkheden en aanbevelingen aan om vervolgstappen te zetten. Beide teams worden bijgestaan door het Missieteam: een team van geëngageerde medewerkers van de missiekandidaat. Ook worden de suggesties vanuit het Nederlandse publiek besproken en eventueel verwerkt. Dit alles resulteert in een rapport met aanbevelingen en de stappen naar realisatie van de doelstellingen en de besparingen.  

Vorige missies

2017

2016

2015

2014

2013

Lees meer over deze missies op thegreenquest.nl

Vragen of meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen? U kunt ons bereiken via thegreenquest.nl@engie.com.
Meedenken met een lopende missie kan via:

 

Road2Green

Bent u wel geïnteresseerd in een integrale duurzaamheidsaudit, maar wilt u het traject buiten de schijnwerpers doorlopen? Dan is onze Road2Green een goede optie voor u.